Λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε ξύλινα εργαλεία και σκεύη στην κουζίνα κι όχι άδικα. Δεν δημιουργούν γρατζουνιές και δεν θα αλλοιώσουν ποτέ την γεύση από κάποιο φαγητό, οπότε τα κάνει την ιδανική επιλογή. Ξέρουμε όμως πώς πρέπει να καθαρίζουμε σωστά τα ξύλινα εργαλεία για να αντέξουν περισσότερο;
Σε αντίθεση με τις μεταλλικές κουτάλες και λοιπά εργαλεία, τα ξύλινα, θέλουν σωστό πλύσιμο και φροντίδα κάθε φορά για να παραμένουν καθαρά και άθικτα.
- Ξέπλυνε τα ξύλινα σκεύη και εργαλεία αμέσως μετά από κάθε χρήση. Ξέπλυνε με ζεστό νερό και προς θεού απόφυγε το πλυντήριο πιάτων. Θυμήσου πως ποτέ δεν μουλιάζουμε τα ξύλινα σκεύη σε νερό με σαπούνι.
- Αφού πλύνεις τα ξύλινα εργαλεία, με τα χέρια και με απαλό σφουγγάρι, στέγνωσέ τα άμεσα.
- Κι αφού στεγνώσουν, χρησιμοποίησε δύο υλικά για να τα διατηρήσεις ανέπαφα.
- Τρίψε με γυαλόχαρτο και γυάλισε με λάδι καρύδας ή λάδι καρυδιού.