Το τζάκι προσφέρει ζεστασιά και ρομαντική ατμόσφαιρα στον χώρο. Το τρίξιμο του καμένου ξύλου και η λάμψη της φωτιάς θα μας κρατάει παρέα τους κρύους μήνες του χειμώνα!
Δυστυχώς, με οποιαδήποτε ανοιχτή φλόγα υπάρχει ο κίνδυνος συσσώρευσης αιθάλης και πισσέλαιου, και το τζάκι δεν διαφέρει. Με την πάροδο του χρόνου, τα λιπαρά μαύρα υπολείμματα θα μετατρέψουν το τζάκι σας σε ένα αντιαισθητικό χάος. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδες πατάτας για να καθαρίσετέ την αιθάλη και το πισσέλαιο από την καμινάδα του τζακιού σας.
Θα χρειαστείτε
- Φλούδες πατάτας
- Ταψί λαμαρίνα
Τοποθετήστε βρεγμένες φλούδες πατάτας σε ένα ταψί λαμαρίνα ή σε επίπεδη επιφάνεια σε ένα μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και μακριά από την άμεση ζέστη.
Αφήστε τις φλούδες πατάτας να ξεραθούν για 24 έως 48 ώρες μέχρι να μην είναι πλέον υγρές. Μόνο οι ξηρές φλούδες πατάτας καίγονται σωστά.
Ρίξτε προσεκτικά τις φλούδες της πατάτας σε ένα αναμμένο τζάκι. Οι φλούδες της πατάτας καίγονται με υψηλή ενέργεια και θα βοηθήσουν στην ώθηση της αιθάλης και του πισσέλαιου έξω από την καμινάδα.
Συμβουλή: Αυτή η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τακτική βάση όταν η καμινάδα είναι καθαρή. Δηλαδή, όταν καίτε το τζάκι ή τη σόμπα, μπορείτε απλά να ρίχνετε περιοδικά φλούδες πατάτας, ώστε να καίγεται μαζί με καυσόξυλα. Χάρη σε αυτό, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ειδικά μέσα πρόληψης.