Πώς να καθαρίσεις σωστά την τηλεόραση σου χωρίς να την καταστρέψεις

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ηλεκτρικές συσκευές και ιδιαίτερα η νέας γενιάς οθόνες είναι αρκετά ευαίσθητες γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο τις καθαρίζουμε. Πολλοί από εμάς έχουν τουλάχιστον μία τουλάχιστον τηλεόραση ή έναν υπολογιστή στο σπίτι και ένα λάθος κατά τον καθαρισμό των οθονών μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη ζημιά.

 

Για να μην συμβεί αυτό δες παρακάτω όλα τα βήματα για να καθαρίσεις με το σωστό τρόπο την οθόνη της τηλεόρασή και του υπολογιστή σου!

 

1ο Βήμα: Άφησε τη συσκευή να κρυώσει

Αν η τηλεόραση είναι αναμμένη, απενεργοποίησέ την και βγάλ’ την απ’ την πρίζα για να μην κινδυνεύσει από πιθανό βραχυκύκλωμα. Έτσι, θα μπορέσεις να καθαρίσεις στη συνέχεια πιο εύκολα τους λεκέδες.

 

2ο Βήμα: Ξεκίνα το καθάρισμα από το πλαίσιο και τα υπόλοιπα πλαστικά τμήματα

Ξεκίνα σε πρώτη φάση με τα πλαστικά μέρη, καθαρίζοντάς τα με ένα στεγνό, μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν υπάρχει πιο «επίμονη» βρωμιά, τότε μούλιασε το πανί σε μία λεκάνη όπου, εκτός από καθαρό νερό, μπορείς να προσθέσεις και μία μικρή ποσότητα από ένα ήπιο απορρυπαντικό. Μετά, στύψε καλά το πανί, «πέρασε» το πλαίσιο και στη συνέχεια σκούπισέ το με ένα δεύτερο, στεγνό και μαλακό ύφασμα.

Δεν πρέπει ποτέ να ψεκάζεις με υγρό οποιοδήποτε σημείο της τηλεόρασης, επειδή υπάρχει κίνδυνος κάποιες σταγόνες να φτάσουν στο εσωτερικό της και στα ηλεκτρονικά κυκλώματα που βρίσκονται εκεί, καταστρέφοντάς τα.

 

3ο Βήμα: Η σειρά της οθόνης

Ο καθαρισμός της οθόνης είναι η πιο «λεπτή» φάση της διαδικασίας, καθώς το πάνελ της καλύπτεται από ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση, που είναι ευαίσθητη όχι μόνο σε πολλά χημικά, αλλά και στις γρατζουνιές. Επομένως, ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο πάνελ, όπως την εμφάνιση «καμένων» pixels, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να αλλαχθεί.

Αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις στο καθάρισμά της υγρό τζαμιών, ή κάποιο άλλο απ’ τα κοινά καθαριστικά, όπως επίσης και χαρτί κουζίνας, σφουγγαράκι, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που θα μπορούσε να «χαράξει» την οθόνη.

Η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείς προϊόντα ειδικά για τη φροντίδα του πάνελ, όπως ένα πανί μικροϊνών κι ένα ειδικό καθαριστικό.

Όσο «ευγενικά» είναι αυτά τα προϊόντα με την οθόνη σου, τόσο χρειάζεται να είναι και οι κινήσεις σου καθώς την καθαρίζεις. Έτσι, θα πρέπει να «περνάς» το πανί απαλά πάνω της, αφού αν εφαρμόσεις δύναμη, μπορεί και πάλι το αποτέλεσμα να είναι «καμένα» pixels.

 

4ο Βήμα: Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις και το καλώδιο

Το τελευταίο βήμα είναι να καθαρίσεις το καλώδιο τροφοδοσίας, με ένα πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό, γιατί κι αυτό είναι «μαγνήτης» σκόνης . Στη συνέχεια, θα μπορείς να το συνδέσεις ξανά στην πρίζα του τοίχου, αφού, βέβαια, πρώτα βεβαιωθείς πως έχει στεγνώσει.

 

Φυσικό καθαριστικό τηλεόρασης

Θα χρειαστείς μικρή ποσότητα από λευκό ξύδι, μικρή ποσότητα από αποσταγμένο νερό κι ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Αφού ανακατέψεις τα δυο αυτά υλικά και τα τοποθετήσεις σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψέκασε μία μικρή ποσότητα πάνω στο πανάκι και σκούπισε την οθόνη.

 

Πηγή

 

Related posts

Η επικίνδυνη συνήθεια στον καθαρισμό του μπάνιου που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

Μυστικά καθαριότητας που δεν γνωρίζατε – Συμβουλές από την «βασίλισσα» του σπιτιού

Τα 3 αντικείμενα που είναι πιο βρώμικα από την τουαλέτα σας!