Νομίζω θα συμφωνήσετε όλοι ότι το ξεσκόνισμα είναι από τις δουλειές του σπιτιού που μας παιδεύουν. Την μία στιγμή ξεσκονίζεις και την άλλη βλέπεις να ξαναγεμίζει. Γι’ αυτό λοιπόν σας παρουσιάζουμε τα πιο αποτελεσματικά κόλπα για να κάνεις το ξεσκόνισμα παιχνιδάκι.
Ξεσκόνισμα: 6 βήματα για να ξεμπερδέψεις
- Αντί να ξοδεύεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα για την επιλογή του κατάλληλου εργαλείου ξεσκονίσματος για τις γωνίες, ακολούθησε το εξής: Δέσε με λάστιχο, μία κάλτσα σε ένα κοντάρι σκούπας και φτάσε όλα τα δυσπρόσιτα σημεία στο ταβάνι σου.
- Εφάρμοσε τον κανόνα του “S”. Ξεσκόνισε κάθε επιφάνεια σχηματίζοντας ένα “S”. Με αυτό τον τρόπο ξεσκονίζεις αποτελεσματικά κάθε σπιθαμή.
- Θέλεις να ξεσκονίσεις τους τοίχους σου; Χρησιμοποίησε και πάλι το κοντάρι της σφουγγαρίστρας με μία παλιά κάλτσα ή ένα πανί από μικροΐνες το οποίο έχεις ψεκάσει με λίγο νερό. Το ίδιο κόλπο, μπορεί να εφαρμοστεί και για τα δύσκολα σημεία του δαπέδου.
- Ο γενικός και απαράβατος κανόνας για ένα γρήγορο και αποτελεσματικό ξεσκόνισμα είναι ο εξής: Πάντα ξεσκονίζεις με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω! Με αυτό τον τρόπο τα κάτω σημεία δεν συγκεντρώνουν εκ νέου τη σκόνη που πέφτει από το ξεσκόνισμα των πάνω σημείων.
- Για τα μικροσκοπικά και εύθραυστα διακοσμητικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό πινέλο βαψίματος ή ένα πινέλο μακιγιάζ.
- Ξεσκόνισε ακόμα και τον ξεχασμένο αεραγωγό του μπάνιου, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σκούπα και το εξάρτημα της βούρτσας.
4 επιπλέον Κόλπα για να γλιτώσεις τη σκόνη στο σπίτι σου
-
Τίναξε τα χαλάκια, τα μαξιλάρια και τα κουβερλί
Τα διακοσμητικά μαξιλάρια στο σαλόνι, τα καλύμματα και τα χαλάκια μαζεύουν πολλή σκόνη και μόνο το πλύσιμο δεν επαρκεί για την απομάκρυνσή της! Προτείνουμε να τα τινάζεις δυνατά κάθε τρίμηνο με τετράμηνο, ώστε να αποφύγεις τη συσσώρευση σκόνης μέσα στο σπίτι.
-
Παράθυρα: Κλειστά ή ανοιχτά
Η απάντηση είναι και τα δύο! Ο φρέσκος αέρας είναι πάντα αναζωογονητικός σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, σε μέρες με πολύ αέρα καλό είναι να κλείνεις τα παράθυρα, καθώς μπαίνει πολλή σκόνη μέσα στο σπίτι.
-
Τα Πατάκια σώζουν
Τοποθέτησε ένα αποτελεσματικό χαλάκι σε κάθε είσοδο του σπιτιού. Μπορείς ακόμα να βάλεις ένα έξτρα πατάκι και από την άλλη πλευρά της πόρτας. Με αυτό τον τρόπο η σκόνη από τα παπούτσια θα κατακρατείται σε μεγάλο βαθμό στα χαλάκι πριν μπεις στο σπίτι.
Επίσης, καλό είναι να βγάζεις τα παπούτσια μόλις μπεις στο σπίτι και να έχεις τις αναπαυτικές σου παντόφλες να σε περιμένουν στην είσοδο.
-
Παράτα το παραδοσιακό φτερό
Είναι άβολο, πιάνει χώρο και δεν είναι αποτελεσματικό. Το φτερό διασκορπά τη σκόνη μέσα στο χώρο χωρίς να τη συγκρατεί. Προτίμησε παλιές βαμβακερές φανέλες, κάλτσες ή ακόμα καλύτερα, πανιά με μικροΐνες.