Αποθήκευση τροφίμων: Τα κρεμμύδια και τα σκόρδα είναι απαραίτητα συστατικά σε πολλές συνταγές παγκοσμίως και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Το πρόβλημα όμως με αυτά τα τρόφιμα είναι ότι χαλάνε πολύ γρήγορα – σαπίζουν, μουχλιάζουν, φυτρώνουν ρίζες – όπου και να τα αποθηκεύουμε! Παρακάτω θα σου δείξουμε έναν εύκολο και απλό τρόπο για να αποθηκεύεις τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σου και θα τα διατηρείς για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!
Τι θα χρειαστείς για την σωστή αποθήκευση τροφίμων
Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αποθηκευτούν είναι σημαντικός.
Τι θα χρειαστείς:
- καφέ χαρτοσακούλες
- ένα τρυπητήρι ή περφορατέρ (εργαλείο που δημιουργεί μία ή δύο κυκλικές τρύπες σε φύλλα χαρτιού)
- συνδετήρες
- μαρκαδόρο
Για αρχή πρέπει να ελέγξεις ότι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σου είναι σφιχτά και σκληρά. Αν κάποιο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση βάλτο ξεχωριστά για να χρησιμοποιηθεί πρώτα!
Πάρε μία χαρτοσακούλα δίπλωσε την στην μέση κατά μήκος και κάνε μερικές τρύπες με απόσταση περίπου 2,5 εκατοστών μεταξύ τους. Επανέλαβε την διαδικασία και στην επόμενη σακούλα.
Οι διάτρητες χάρτινες σακούλες επιτρέπουν την κυκλοφορία αρκετού αέρα για να διατηρηθούν τα τρόφιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα!
Τώρα, γέμισε τις σακούλες μέχρι τη μέση με κρεμμύδια και σκόρδα. Βάλε ετικέτες στις σακούλες γράφοντας με μαρκαδόρο, στερέωσε το πάνω μέρος τους με έναν συνδετήρα και είναι έτοιμες!
Αποθήκευση τροφίμων
Αποθήκευσε τα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και θα διατηρηθούν από τρεις έως έξι μήνες. Ποτέ μην διατηρείς αυτά τα είδη τροφίμων σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα, καθώς θα επιταχύνει την αλλοίωση τους.
Απέφυγε να αποθηκεύσεις τα κρεμμύδια ή τα σκόρδα δίπλα σε πατάτες. Οι πατάτες παράγουν αιθυλένιο, μια αυξητική ορμόνη που μπορεί να επιταχύνει την αλλοίωση των κρεμμυδιών και του σκόρδου. Όπως επίσης και στο ψυγείο, θα χαλάσουν ακόμα πιο γρήγορα λόγω της υπερβολικής υγρασίας.
Έλεγχε τα τακτικά! Αν ανακαλύψεις ένα σάπιο κρεμμύδι ή σκόρδο, απομάκρυνε το αμέσως για να αποτρέψεις την εξάπλωση στα υπόλοιπα!
Δες στο παρακάτω βίντεο την διαδικασία