5 ξεχωριστές χρήσεις του τρίφτη zester που το κάνουν απαραίτητο εργαλείο στην κουζίνα

Microplane τρίφτης, τρίφτης ξύσματος ή απλά ο μακρύς λεπτός τρίφτης που κάποτε έβλεπες μόνο στα ακριβά Ιταλικά εστιατόρια. Κι όμως, το εργαλείο αυτό είναι απαραίτητο πια στην κουζίνα και έχει πολλές ξεχωριστές χρήσεις.

 

Η ιστορία του εν λόγω τρίφτη ξεκινά το 1990 στην κουζίνα των αδερφών Richard και Jeff Grace στο Arkansas και τώρα πια αυτός ο τρίφτης που θυμίζει τον κορμό αεροπλάνου βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Τι κάνει;

-Είναι ιδανικός για το τρίψιμο τυριού και ειδικά της παρμεζάνας, στην οποία δίνει μια υφή πούδρας που την θες για να μπλεχτεί αρμονικά ανάμεσα στα ζυμαρικά.

 

-Ο τρίφτης αυτός είναι ιδανικός και για να τρίψεις ολόκληρα μπαχαρικά όπως το μοσχοκάρυδο ή το στικ κανέλας.

-Σοκολάτα και καρύδα: Θες να φτιάξεις flakes σοκολάτας ή flakes καρύδας και ο κοινός τρίφτης δεν σου προσφέρει το αποτέλεσμα που θες; Μόνο με τον μακρουλό τρίφτη θα τρίψεις σοκολάτα χωρίς να λιώσει πάνω στο εργαλείο.

 

-Βούτυρο: Ξέχασες να βγάλεις το βούτυρο από το ψυγείο και θες να το βάλεις σε μια συνταγή χωρίς όμως να το λιώσεις σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων; Τρίψε την πλάκα βουτύρου στον τρίφτη zester και θα έχεις τέλειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε χρόνο ντε τε.

-Και τέλος, το ξύσμα, μιας και είναι το μοναδικό εργαλείο που θα σου δώσει το ξύσμα στο πιάτο χωρίς να κολλήσει πουθενά.

 

ΠΗΓΗ

 

Related posts

Έχεις Γρατζουνιές στην Κεραμική σου Εστία; Δες το Απλό Κολπάκι που θα τις Εξαφανίσει!

Απαλλάξου από το Χάος: 8 Έξυπνοι Τρόποι για να Οργανώσεις τη Ντουλάπα σου!

6 Απλές Αποθηκευτικές Λύσεις για να Οργανώσεις το Σαλόνι σου Άψογα