Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα συμφωνήσουν ότι το σκόρδο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προσθέσει μια εντελώς νέα διάσταση γεύσης στο κατά τα άλλα ήπιο φαγητό, και το σπουδαίο είναι ότι είναι πραγματικά υγιεινό. Γνωρίζατε όμως ότι το σκόρδο έχει και άλλες χρήσεις εκτός από την κουζίνα;
Αν έχετε ψιλοκόψει ποτέ σκόρδο, πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει ότι αφήνει μια κολλώδη μεμβράνη στο μαχαίρι και στα χέρια σας. Αυτό προκαλείται από τις ενώσεις σακχαρόζης (γνωστές και ως «φρουκτάνες») που περιέχει το σκόρδο σε υψηλές συγκεντρώσεις. Σχηματίζουν μια φυσική κόλλα που έχει πολλές πρακτικές χρήσεις.
Μπορείτε πραγματικά να φτιάξετε ένα ραγισμένο παράθυρο με σκόρδο! Απλώς πάρτε μια σκελίδα και κόψτε την στη μέση κατά μήκος. Τώρα τρίψτε απαλά από την κομμένη πλευρά πάνω στη ρωγμή και μετά σκουπίστε με ένα χαρτί ότι περίσσεψε από τους χυμούς του σκόρδου. Αυτό ήταν! Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ότι όλες οι μικρές ρωγμές είναι γεμάτες με την φυσική κολλώδη ουσία του σκόρδου και αυτό θα τις αποτρέψει από το να σπάσουν περαιτέρω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο και στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.
Να πούμε ότι δεν αντικαθιστά μια επαγγελματική επισκευή, αλλά θα κρατήσει τη ρωγμή σταθερή μέχρι να πάτε σε ένα συνεργείο για την επισκευή του.
Όπως καταλαβαίνετε, αξίζει πάντα να έχετε λίγο σκόρδο στο σπίτι και όχι μόνο για μαγείρεμα!