Η κοινή απλή και γνωστή σε όλους μας παγοθήκη είναι πολύ πιο πρακτική απ’ όσο νομίζετε, καθώς η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο στο να φτιάχνει παγάκια νερού. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την αποθήκευση τροφών και την κατασκευή παγάκια από ροφήματα για κρύα ποτά.
Εξετάστε το ενδεχόμενο, μάλιστα, να αγοράσετε παγοθήκες σιλικόνης, καθώς διευκολύνουν την αφαίρεση των πραγμάτων όταν είναι παγωμένα, ενώ μόλις παγώσει ό,τι φτιάχνετε, μπορείτε να μεταφέρετε τους κύβους σε μια σακούλα με φερμουάρ για αποθήκευση στην κατάψυξη.
Ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
Την επόμενη φορά που θα κάνεις ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών δεν χρειάζεται να πετάξεις όση ποσότητα σου περίσσεψε ή έστω να τη διατηρήσεις για λίγες μέρες στο ψυγείο. Μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μικρά παγωμένα κύβους ζωμού με τη βοήθεια μιας παγοθήκης και να έχεις έτοιμη την ποσότητα που θα ξαναχρειαστείς άμεσα και γρήγορα.
Παγάκια από καφέ
Πόσες φορές φτιάχνεις γαλλικό καφέ στο σπίτι σου και πετάς την περισσότερη ποσότητα; Μάλλον είναι πολλές, όμως με το παρακάτω κόλπο θα μπορείς τον διατηρήσεις και την επόμενη μέρα να γλυτώσεις την ταλαιπωρία. Απλά πάγωσε τον ζεστό καφέ σε μια παγοθήκη και όποτε θελήσεις, χρησιμοποίησε τους κύβους για να έχεις έτοιμο καφέ στο άψε σβήσε.
Πάστα ντομάτας
Πόσες φορές άνοιξες κονσέρβα ή κουτάκι με πάστα ντομάτας και χρησιμοποίησες ελάχιστη; Χρησιμοποίησες ένα-δύο κουταλάκια και το υπόλοιπο τι το έκανες; Την επόμενη φορά, ότι περίσσεψε βάλε το στην κατάψυξη. Και σε αυτή την περίπτωση, η παγοθήκη δίνει λύση για να έχεις μικρές μεριδούλες από πάστα ντομάτας κάθε φορά που χρειάζεσαι.
Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να έχεις έτοιμη σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια. Με την πάστα που περίσσεψε φτιάξε σάλτσα, βάλε τη στην κατάψυξη και χρησιμοποίησέ σε ώρα ανάγκης, όταν δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις για μια μακαρονάδα της τελευταίας στιγμής.
Φρέσκα βότανα:
Τις περισσότερες φορές που αγοράζεις κάποιο φρέσκο βότανο είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα χρησιμοποιήσεις στο φαγητό σου όλο το ματσάκι, με αποτέλεσμα να το πετάς ή να μένει στο ψυγείο και να μαραίνεται. Μια εξαιρετική λύση λοιπόν για να αποφύγεις αυτή την κατάληξη, είναι να τα κόψεις σε μικρά κομμάτια, να τα ανακατέψεις με νερό και να τα τοποθετήσεις στις παγοθήκες έχοντας έτοιμες μικρές μερίδες για το μαγείρεμά σου. Μπορείς ακόμα να βάλεις τα βότανα μέσα σε βούτυρο και να τα βάλεις στις παγοθήκες για να τα χρησιμοποιείς άμεσα στη μαγειρική.
Παγάκια λεμονιού ή χυμού ντομάτας:
Πάγωσε την ντομάτα στην εποχή της σε χυμό ή το λεμόνι και θα τα έχεις εύκολα σε κύβους όλον τον χρόνο.
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για περισσότερες να αξιοποιήσετε εναλλακτικά τις παγοθήκες